Zapisz wszystkie ustawienia V1.0.0.1


Zapisz wszystkie ustawienia V1.0.0.1
Zapisz wszystkie ustawienia – ustaw raz. Zapamiętaj na zawsze!
Opcja Zapisz wszystkie ustawienia automatycznie zapisuje ważne ustawienia rozgrywki, grafiki i profilu i przywraca je w nowych zapisanych grach.
Dzięki temu nie ma potrzeby ponownego konfigurowania grafiki, sterowania, kamery, wzrostu i wielu innych opcji.
Zapisane zostają m.in.:
Ustawienia zapisu gry
– Ruch drogowy
– Automatyczne uruchamianie silnika
– Interwał automatycznego zapisywania
– Wzrost roślin
– Dni w miesiącu
– Zużycie paliwa
– Brud
– Skala czasowa
– Kamienie i chwasty
– Wapno i śnieg
– Wymagane oranie
– Zakupy pomocnicze
– Inne opcje zapisu gry
Ogólne ustawienia gry
– Kamera
– Jednostki miary
– Funkcje pomocy
– Układ kierowniczy
– Ustawienia ogólne
Ustawienia grafiki
– Poziomy jakości
– DLSS, FSR i XeSS
– Jakość cienia
– Wyświetl odległości
– Inne opcje graficzne
Profil i powiązania klawiszy
– Kompletne powiązania klawiszy
– Plik profilu
– Ustawienia kontroli osobistej
Automatyczny transfer
W przypadku nowych zapisów gry zapisane ustawienia są automatycznie stosowane podczas ładowania.
Wybory celowe dokonane w menu „Nowa gra” pozostają niezmienione, w tym:
– Poziom trudności
– Kapitał początkowy
– Pożyczka
– Wybór gospodarstwa
Tryb wieloosobowy i serwer dedykowany
– Ustawieniami zapisu gry zarządza host lub serwer.
– Każdy gracz zachowuje własną grafikę i ustawienia gry.
– Przypisanie klawiszy pozostaje indywidualne.
– Dedykowane serwery są brane pod uwagę podczas automatycznego zapisywania.
Polecenia konsoli
– sasStatus: Wyświetlanie statusu
– sasSaveNow: Zapisz ustawienia natychmiast
– sasApplySavegame: Zastosuj zapisane ustawienia gry
– sasRestoreProfile: Przywróć ustawienia gry i grafiki
– sasRestoreBindings: Przywróć powiązania klawiszy
Aby skorzystać z funkcji sasRestoreBindings, wymagane jest ponowne uruchomienie.
Konfiguracja
Ustawienia znajdują się w:
modSettings/FS25_SaveAllSettings/config.xml
Między innymi można tam dokonać następujących zmian:
– Automatyczne przenoszenie do nowych zapisanych gier
– Przeniesienie określonych ustawień z „Nowej gry”
– Wiadomości informacyjne
– Wyklucz poszczególne ustawienia z zapisywania lub przywracania
Opcja Zapisz wszystkie ustawienia jest przeznaczona dla graczy, którzy chcą raz ustawić preferowane ustawienia, a następnie automatycznie z nich korzystać.
Autor:MrHunter0815
